Tikrindamas dėžę su senomis maldaknygėmis šilutiškis viduje aptiko sprogmenų – įvestas planas „Skydas“

Namo parsivežęs dėžę su senomis maldaknygėmis vienas Šilutės gyventojas tarp knygų rado ir trotilo plytelių. atvykę pareigūnai įvedė planą „Skydas“, susirinkti sprogmenų iš Tauragės iškviesti išminuotojai.

 Dėžėje su maldaknygėmis rastas trotilas.<br> Rolando Žalgevičiaus nuotr.
 Dėžėje su maldaknygėmis rastas trotilas.<br> Rolando Žalgevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 5:30 PM

Incidentas penktadienį po pietų įvyko pačioje Šilutėje. Vietos gyventojas, renkantis įvairias senienas, iš senų rajono gyventojų dovanų gavo dėžę su senomis maldaknygėmis. Vyras žmonių akivaizdoje dėžėje nesirausė ir tik parsivežęs ją namo pradėjo tikrinti.

Vartydamas maldaknyges, tarp jų šilutiškis pastebėjo ir kelis į nedideles plytas panašius daiktus. Juos ištraukus paaiškėjo, kad tai yra galingi sprogmenys - trotilas. Dėžėje vyriškis rado net kelias trotilo plyteles po 200 gr.

Vyras iškvietė policijos pareigūnus, šie įvedė planą „Skydas“, į įvykio vietą suvažiavo visos Šilutės operatyvinės tarnybos. Iš Tauragės iškviesti išminuotojai, turintys sprogmenis išsivežti. 

Policija pradėjo tyrimą ir aiškinasi, kaip dėžėje su maldaknygėmis atsidūrė ir galingi sovietinių laikų gamybos sprogmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.